Βουλή

Πλειοψηφικό το ρεύμα της δραχμής που μπορεί και πρέπει να διαχειριστεί το μέλλον της χώρας

05/01/2017 - 21:20

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ιδιαίτερα της πιο πρόσφατης από την ALCO, το ρεύμα της δραχμής είναι πλέον πλειοψηφία στο ελληνικό λαό, παρ' όλο τον αρνητικό βομβαρισμό που υφίσταται η θέση αυτή από τα κεντρικά συστημικά ΜΜΕ και το σύνολο του κοινοβουλίου που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχα με το λαϊκό αίσθημα. Στην πραγματικότητα η εναντίωση στο ευρώ ξεπερνά και το 60% της κοινής γνώμης. Οι συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων

Τσουβαλιάζουν το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη με άλλα 129 για να τον «αθωώσουν»

27/10/2015 - 11:15

Πρωτοφανείς πρακτικές που εγείρουν έντονους προβληματισμούς και ερωτηματικά για την σκοπιμότητα τους απεργάζονται τα επιτελεία Βουλής και Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη. Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας «πιάστηκε» να έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες που κατέθεσε στην Βουλή τον Απρίλιο του 2015 μετοχές κατασκευαστικής εταιρείας αν και ο σχετικός νόμος απαγορεύει σε υπουργό να εμφανίζεται βασικός μέτοχος εταιρείας.

Η Ποταμίσια Χριστίνα Ταχιάου υπέφερε από τη φτώχεια ως βουλευτής, με μόνο 5.500 ευρώ καθαρά μηνιαίως

06/10/2015 - 23:15

Θέλοντας να απαντήσει σε όσους λένε ότι οι βουλευτές ζουν πλουσιοπάροχα -μεταξύ αυτών και η Ρέα Βιτάλη- η πρώην βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, δημοσιεύει το εκκαθαριστικό της μηνιαίας βουλευτικής της αποζημίωσης, προφανώς για να δείξει ότι η ζωή του βουλευτή δεν είναι τόσο εύκολη όσο υποστηρίζουν οι περισσότεροι.

Ραχήλ Μακρή: Η Βουλή είναι οίκος ανοχής

24/09/2015 - 16:45

Μιλώντας χθες το βράδυ στα Παραπολιτικά 90,1, χαρακτήρισε την παρούσα Βουλή ως οίκο ανοχής! Και συμπλήρωσε με έμφαση: «Με τη διαφορά ότι οι εργαζόμενες στους οίκους αυτούς έχουν μεγαλύτερη αξία και μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από αυτό το Κοινοβούλιο που έχει στελεχωθεί καθ’ υπόδειξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Πώς βλέπει ο ξένος Τύπος τα γκάλοπ στην Ελλάδα: «Ο Τσίπρας πρέπει να φοβάται...»

31/08/2015 - 15:30

Για τον ξαφνικό φόβο του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την επανεκλογή του, γράφει ο ξένος Τύπος με τις γερμανικές εφημερίδες να επισημαίνουν ότι το σχέδιο του απελθόντος πρωθυπουργού, όταν ανακοίνωνε πρόωρες εκλογές, ήταν να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ένα σχέδιο όμως που δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Πύρρειος νίκη του Αλέξη Τσίπρα

16/07/2015 - 12:45

Με σημαντικές –και μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες– απώλειες, ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Συνολικά, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής: Σε σύνολο 299 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 229, κατά 64, ενώ 6 δήλωσαν «παρών».

«Το αποτέλεσμα συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κ.Ο.»

16/07/2015 - 12:45

«Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ωστόσο ότι «το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ψηφίστηκε το ναι σε όλα με πολλά όχι, παρών και αποχές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με 251 «ναι» από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και όλους του βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδοτήθηκε από τη Βουλή να διαπραγματευτεί, με βάση την ελληνική πρόταση, τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές. Το αποτέλεσμα, όμως αφήνει σοβαρά «τραυματισμένο» τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δύο βουλευτές είπαν «όχι», οκτώ «παρών» -μεταξύ των οποίων δύο υπουργοί και η πρόεδρος της Βουλής- ενώ επτά ήταν απόντες.
11/07/2015 - 13:30

Με 251 «ναι» από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και όλους του βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδοτήθηκε από τη Βουλή να διαπραγματευτεί, με βάση την ελληνική πρόταση, τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές. Το αποτέλεσμα, όμως αφήνει σοβαρά τραυματισμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δύο βουλευτές είπαν «όχι», οκτώ «παρών» -μεταξύ των οποίων δύο υπουργοί και η πρόεδρος της Βουλής- ενώ επτά ήταν απόντες.

Και η Βουλή θα εξετάσει τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από ΜΜΕ

06/07/2015 - 22:00

Έλεγχο για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ, κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος, θα ασκήσει το Κοινοβούλιο -τόσο στην Ολομέλεια όσο και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας-, καθώς η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως το θέμα επιβάλλεται να απασχολήσει την Βουλή, δεδομένης και της εισαγγελικής διαταγής για προκαταρκτική εξέταση, καθώς και της ανάλογης διαδικασία στο ΕΣΡ.

«Το χρέος δεν πρέπει να πληρωθεί!»

29/06/2015 - 10:15

Κι όμως, τα τελεσίγραφα, οι εκβιασμοί και οι ταπεινώσεις εκ μέρους των πιστωτών δεν αποτελούν μονόδρομο για την ελληνική κυβέρνηση. Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 18 Ιουνίου και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά, τεκμηριώνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, στη βάση διεθνών ρητρών και πρόσφατων δεδικασμένων, ότι η μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους είναι εφικτή.

Άγνωστες και απόρρητες μέχρι σήμερα πτυχές της αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων μέσα από ιστορικές πολιτικές διεργασίες

19/05/2015 - 16:00

Οι εθνικές εκκαθαρίσεις και οι πράξεις γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στην περίοδο 1919-22, αναφέρονται για πρώτη φορά σε εκθέσεις, αναφορές και επιστολές που συνέταξαν εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί παρατηρητές των μεγάλων δυνάμεων και ειδικότερα των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ρωσίας

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με είσοδο στην Ευρωβουλή των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν τη δραχμή με συνολικό ποσοστό 15,7%

Ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού προϊδεάζει μια νέα αδιαμφισβήτησης εγκυρότητας δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία, τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν τη μετάβαση στη δραχμή, (Σχέδιο Β,  ΕΠΑΜ και  ΔΡΑΧΜΗ), συγκεντρώνουν αθροιστικά 15,7% των ψηφοφόρων και το καθε ένα απο μόνο του, πάνω απο το κρίσιμο όριο του 3% για την είσοδό του στη Βουλή.
29/11/2013 - 18:30

Ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού προϊδεάζει μια νέα αδιαμφισβήτησης εγκυρότητας δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία, τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν τη μετάβαση στη δραχμή, (Σχέδιο Β, ΕΠΑΜ και ΔΡΑΧΜΗ), συγκεντρώνουν αθροιστικά 15,7% των ψηφοφόρων και το καθε ένα απο μόνο του, πάνω απο το κρίσιμο όριο του 3% για την είσοδό του στη Βουλή.

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: κρίσιμη η κατάσταση της οικονομίας

01/11/2013 - 11:30

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στην ελληνική οικονομία, μολονότι εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, όπως σημειώνει στην τριμηνιαία έκθεση που συντάσσει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής...

Ένα νέο είδος δημοκρατίας....

05/07/2013 - 10:15

Ήξερα ότι ι ο εξωγήϊνου ταμπεραμέντου Υπουργός Οικονομικών μεταχειρίζεται την Οικονομική επιστήμη με την αδιαφορία που μεταχειρίζεται το χειρουργικό νυστέρι ο νεκροτόμος. Βλέπω, όμως σε ανηρτημένα videos, ότι ζήλεψε την δεσποτικότητα κάτι βόρειοευρωπαϊκών φυλών ή την φουσκωμένη φούρκα

(Αντί)Ρατσιστικό νομοσχέδιο, δημοκρατία και παραλογισμός

05/06/2013 - 22:15

Σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο «Η Βουλή να σώσει την τιμή της», αναφερθήκαμε στο «Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», και συγκεκριμένα στις κινήσεις που έγιναν από βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και πολιτικούς κύκλους που αυτοπαποκαλούνται «προοδευτικοί» και «αντιεθνικιστές», να αλλάξει συγκεκριμένη διάταξη που ποινικο

Subscribe to Βουλή