Θεόδωρος Κατσανέβας

Η αβεβαιότητα σμπαραλιάζει την οικονομία και υπονομεύει την κυβέρνηση

25/05/2015 - 18:00

Δεκάδες δις. ευρώ δραπετεύουν στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες.Το ίδιο συμβαίνει και με τον κινητό πλούτο σε χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα μέσα από τα χιλιάδες τοκογλυφικά ανταλλακτήρια που έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε γωνιά της χώρας. Τα οποία αμφιβάλουμε αν υφίστανται τον οποιονδήποτε έλεγχο. Το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών και περίπου το ίδιο συμβαίνει στις ιδιωτικές συναλλαγές. Η οικονομική αβεβαιότητα σμπαραλιάζει την οικονομία

Η μετάβαση στη δραχμή

07/10/2014 - 08:45

Συνεχίζουμε τη δημοσίευση απαντήσεων σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν το καίριο ζήτημα της "Μετάβασης στη Δραχμή" από το ομότιτλο τελευταίο βιβλίο του Θεόδωρου Κατσανέβα (εκδόσεις Fotounica, 2014 )που περιέχει εβδομήντα απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις, καθώς και άλλα συνοδευτικά και υποστηρικτικά κείμενα.Το βιβλίο μπορεί να το προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι με αποστολή στο σπίτι (210-522800,τιμή κόστους 5 ευρώ)

Η μετάβαση στη δραχμή

06/10/2014 - 14:30

Συνεχίζουμε τη δημοσίευση απαντήσεων σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν το καίριο ζήτημα της "Μετάβασης στη Δραχμή" από το ομότιτλο τελευταίο βιβλίο του Θεόδωρου Κατσανέβα (εκδόσεις Fotounica, 2014 )που περιέχει εβδομήντα απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις, καθώς και άλλα συνοδευτικά και υποστηρικτικά κείμενα.Το βιβλίο μπορεί να το προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι με αποστολή στο σπίτι (210-522800,τιμή κόστους 5 ευρώ).

Η μετάβαση στη δραχμή

01/10/2014 - 12:45

Δημοσιεύουμεμε σε συνέχειες, απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν το καίριο ζήτημα της "Μετάβασης στη Δραχμή" από το ομότιτλο τελευταίο βιβλίο του Θεόδωρου Κατσανέβα  (εκδόσεις Fotounica, 2014 )που περιέχει εβδομήντα απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις, καθώς και άλλα συνοδευτικά και υποστηρικτικά κείμενα.Το βιβλίο μπορεί να το προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι με αποστολή στο σπίτι (210-522800

Ο παράδεισος του ευρώ που αποδείχτηκε κόλαση

29/08/2014 - 19:45

Η Ελλάδα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο του 2002, σε έναν υποτιθέμενο οικονομικό παράδεισο. Αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν η κόλαση. Ζούμε σήμερα μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία, όπως ποτέ πριν με τη δραχμή. Ναι, μέρος της ευθύνης οφείλεται στη φαυλότητα του πολιτικού μας συστήματος.

'Ερχεται "καυτός" χειμώνας για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας

23/08/2014 - 14:45

'Ερχεται "καυτός" χειμώνας για την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, αλλά οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια της επιμένουν στην εικονική αισιοδοξία εμφανίζοντας πλασματικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, τα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων καταρρέουν.Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των φορολογούμενων με βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στα τέλη του 2012 ήταν 1.274 εκατ. φορολογούμενοι και τον Ιανουάριο του 2014 είχαν φτάσει τα 2.653 εκατ., με σύνολο οφειλών της τάξης των 65 δις.

Η κόλαση του ευρώ και οι καταστροφικές πρακτικές του καζίνο μετά-καπιταλισμού

17/06/2014 - 11:00

Η Ελλάδα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο του 2001, σε έναν υποτιθέμενο οικονομικό παράδεισο. Αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν η κόλαση. Ζούμε σήμερα μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία, όπως ποτέ πριν με τη δραχμή. Ναι, μέρος της ευθύνης οφείλεται στη φαυλότητα του πολιτικού μας συστήματος.

Περιοδεία του Θ. Κατσανέβα σε Κατερίνη, Σέρρες, Καβάλα

01/05/2014 - 20:45

Ύστερα από την παρουσίαση του σε δύο εκδηλώσεις και επαφές με σημαντικούς παράγοντες στη Θεσσαλονίκη, ο Θεόδωρος Κατσανέβας επικεφαλής του Ευρωψηφοδέλτιου της Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ, επισκέφτηκε τις πόλεις Κατερίνη, Σέρρες και Καβάλα όπου...

ΔΡΑΧΜΗ : Φόρος τιμής στη γενοκτονία των Αρμενίων

27/04/2014 - 13:15

Ως γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. και νωρίτερα στην περίοδο 1894-96, ενά οι πλέον εκτεταμένες σφαγές τους έγιναν από το κίνημα των Νεότουρκων 1908-18. Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915[2], όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.

Με τη δραχμή για ένα καλύτερο αύριο

05/04/2014 - 17:15

Μείωση της ανεργίας κάτω του 10%, αύξηση των μισθών και των συντάξεων κατά 20%, και του εισοδήματος των αγροτών κατά 30%, μετά τους αρχικούς 14 μήνες μετάβασης στη δραχμή, προβλέπει το πρόγραμμα του κόμματος ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική δημοκρατική Κίνηση. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τεκμηριωμένες μελέτες, με τις οποίες έχουμε εξετάσει όλα τα πολιτικοικονομικά δεδομένα, την πορεία και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, τη διαπραγματευτική τακτική για τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κλπ.

Μόνο η μετάβαση στη δραχμή θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην ελληνική γεωργία

22/02/2014 - 14:00

Η ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία αποκτά μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική αμέσως μετά τη μετάβαση στη δραχμή και την υποτίμηση της κατά 50% έναντι του ευρώ. Το κόστος παραγωγής μειώνεται κατά περίπου 40%, με συνέπεια τα γεωργοκτηνοτροφικά και αλιευτικά προϊόντα να γίνουν περισσότερο ελκυστικά και ανταγωνιστικά, αφού θα πωλούνται πολύ φτηνότερα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αφήνοντας επιπλέον μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τους παραγωγούς. το εισόδημα του Έλληνα αγρότη, αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 30% μετά τους αρχικούς 6-14 μήνες της μετάβασης στη δραχμή.

H προτίμηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε

23/01/2014 - 23:15

Η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, αποτελεί σήμερα πρώτιστη ανάγκη για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας, των ελλειμμάτων, των δεινών του Μνημονίου και της υποτέλειας στους ξένους. Αγοράζοντας εισαγόμενα ή ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, οδηγούμε στην ανεργία συμπολίτες μας ή και τον ίδιο μας τον εαυτό, ενώ βοηθάμε την ανάπτυξη των ξένων οικονομιών.

Η Πρωτοχρονιά του 2014 σηματοδοτεί την απαρχή του 6ου χρόνου της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας

02/01/2014 - 19:30

Η Πρωτοχρονιά του 2014 μπήκε με άλλο ένα μονότονο μήνυμα εικονοκής αισιοδοξίας από τους κυβερνώντες, οι οποίοι αγοράζουν χρόνο με σκοπό την κατά το δυνατόν επιμήκυνση του χρόνου παραμονής τους στην καρέκλα της εξουσίας. Είναι τόσο λατρευτική αυτή η καρέκλα που δε βλέπουν, ή δεν τους ενδιαφέρει να δούν πέρα από τη μύτη τους. Ζουν στο γιάλινο κόσμο τους. Αλίμονο όμως. Η Πρωτοχρονια του 2014 σηματοδότησε την αρχή του έκτου χρόνου της σημερινής ελληνικής τραγωδίας.

Καταγγελία για την απάλειψη της γενοκτονίας των Ποντίων και Αρμενίων απο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Θεόδωρος Κατσανέβας, Γενικός Γραμματέας, ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση:Καταγγελία για την απάλειψη της γενοκτονίας των Ποντίων και Αρμενίων απο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
25/11/2013 - 09:00

Θεόδωρος Κατσανέβας, Γενικός Γραμματέας, ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση : "Tο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, παραλείπει τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, ενώ αναφέρεται ρητά στο ολοκαύτωμα των Εβραίων, σε διακρίσεις σε βάρος έγχρωμων αλλοδαπών, κλπ., Ανατρέπει έτσι, την έννοια των μη διακρίσεων που υποτίθεται ότι υπηρετεί και αγνοεί τη νομοθετική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και Αρμενίων απο την ελληνική Βουλή, από ξένα κοινοβούλια και διεθνείς φορείς. Η συγκυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύει έτσι ένα διπλό πρόσωπο που υπηρετεί έξωθεν εντολές, φοβίες και επιχείρηση διαγραφής της ιστορικής μνήμης στα πλαίσια της θεωρίας του «συνωστισμού» στη Σμύρνη. Η αιτιολογία ότι, αυτό γίνεται για την αποφυγή αναμόχλευσης των παθών με τους εξ’ ανατολών γείτονές μας ελάχιστα πείθει, όταν οι τουρκικές προκλήσεις αποτελούν καθημερινή πρακτική. Χωρίς αισθήματα εκδικητικότητας, το δικαίωμαστην ιστορική μνήμη αποτελεί χρέος. Γιατί λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον."

Να τελειώνουμε με τη χούντα του ευρώ πριν αυτή τελειώσει τη χώρα

20/11/2013 - 10:30

Σύντομα μπαίνουμε στον έκτο χρόνο της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, με τον ελληνικό λαό να πορεύεται στο δρόμο της απέραντης φτωχοποίησης, της δυστυχίας, της υποτέλειας. Η κατάληψη της χώρας από ξένους επιβουλείς της ανεξαρτησίας της, δεν έγινε με τις κλασικές συνταγές της στρατιωτικής βίας, με εισβολή τάνκς από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, όπως το 1940 με τις Χιτλερικές ορδές ή το 1967 με τη χούντα των συνταγματαρχών...

H σύγχρονη ελληνική τραγωδία

30/10/2013 - 20:45

Η Ελλάδα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο του 2001, σε έναν υποτιθέμενο οικονομικό παράδεισο. Αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν η κόλαση. Ζούμε σήμερα μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία, όπως ποτέ πριν με τη δραχμή. Ναι, μέρος της ευθύνης οφείλεται στη φαυλότητα του πολιτικού μας συστήματος. Αλλά το ίδιο σύστημα, υπήρχε και κατά τη διάρκεια των χρόνων της δραχμής. Η συστημική αρνητική επίδραση του ευρώ αποδεικνύεται,εκτός των άλλων, από το γεγονός ότι στην ευρωκόλαση μας ακολουθούν και άλλες χώρες της ευρωζώνης κυρίως μέσα στον ευρωπαϊκό νότο.

Μεγάλη απήχηση σε τηλεοπτική εκπομπή των απόψεων για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

22/10/2013 - 19:45

Μεγάλη απήχηση είχε τηλεοπτική συνέντευξη του γενικού γραμματέα του κόμματος «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση», Θεόδωρου Κατσανέβα στην εκπομπή «Με Ανοιχτά Αυτιά»,στο Νίκο Νικολόπουλο και την Ξένια Γώγου στην τηλεόραση του" Ε". Πολλές εκατοντάδες ακροατές με τηλεφωνήματα που μπλόκαραν το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού, με sms και e-mail, συντάχθηκαν με τις απόψεις του για την ανάγκη επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, ενώ περιφεριακά κανάλια ζήτησαν το δικαίωμα αναπαραγωγής της εκπομπής.

Δέκα φορές μεγαλύτερος ο τζίρος της χρηματιστηριακής από την πραγματική οικονομία

19/10/2013 - 16:45

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από μεγάλες τράπεζες διεθνώς και δημοσιεύτηκε στον Economist, η αξία των ημερήσιων χρηματιστηριακών συναλλαγών παγκοσμίως ανέρχεται σε 50 δις δολάρια, έναντι μόλις 5 δις. δολ. της αξίας των ημερήσιων παγκόσμιων συναλλαγών για αγαθά και υπηρεσίες...

Σελίδες

Subscribe to Θεόδωρος Κατσανέβας