Σόιμπλε

Ο Σόϊμπλε επαναφέρει την πρότασή του για φιλικό Grexit

22/04/2016 - 16:30

«Μία εξωτερική υποτίμηση (σ.σ.: που σημαίνει Grexit), θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». Με αυτή τη φράση ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέφερε το θέμα του Grexit, επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρότασή του για φιλικό Grexit με προικοδότηση της χώρας μας με 50 δις

Οι τελευταίες δηλώσεις Σόίμπλε προϊδεάζουν για το φιλικό Grexit ;

11/04/2016 - 20:45

"Θα βρούμε μία λύση τις προσεχείς εβδομάδες αλλά δεν θα σχετίζεται με την ελάφρυνση χρέους αλλά με την Ελλάδα που θα πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να γίνει μία ανταγωνιστική οικονομία" δήλωσε στην συνέντευξή στο γερμανικό κανάλι ARD, ο Γερμανός

Ο Αλέξης προσπάθησε να ανοίξει ένα λάκκο στο ΔΝΤ και στους Γερμανούς και έπεσε ο ίδιος μέσα

06/04/2016 - 16:30

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού μίλησε για μισή ώρα περίπου με την Αγκέλα Μέρκελ θα πρέπει να συνειδητοποίησε ότι η επιχείρηση αξιοποίησης της διαρροής των Wikileaks έφερε καταστροφικά, αποτελέσματα για την χώρα μας, αντίθετα από αυτά που ο ίδιος περίμενε.

Η φράση-ύβρις του Σόιμπλε “είναι η εφαρμογή ανόητε” δεν αφορά μόνο τον Πρωθυπουργό

23/01/2016 - 21:30

Δυστυχώς, ήταν πολλοί αυτοί που χάρηκαν ακούγοντας την απαράδεκτη φράση του Βόλφκανγκ Σόιμπλε. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ελλάδας του είπε, πουλώντας πνεύμα: “είναι η εφαρμογή ανόητε”…

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε τη φράση αυτή, παραφράζοντας μία γνωστή ατάκα από την προεκλογική καμπάνια του Μπιλ Κλίντον το 1992, αναφερόμενος στην ανάγκη να προχωρήσουν το πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις.

Πως και γιατί επέβαλλε η Ουάσιγκτον την παραμονή μας στην ευρωζώνη και το μνημόνιο

24/12/2015 - 13:15

Επανειλημμένα έχουμε επανειλημμένα επισημάνει κάτι που τώρα πλεόν είναι ευρύτερα γνωστό. Ότι η Ουάσιγκτον για δικούς της λόγους επέμενε και πέτυχε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σε αντίθεση με το Βερολίνο, που επίσης για δικούς του λόγους, ήθελε το προσωρινό ή και μόνιμο Grexit. Οι ΗΠΑ και κατά δεύτερο λόγο η Γαλλία, θέλουν μια αρκετά ισχυρή Γερμανία ως ανάχωμα απέναντι στη Ρωσία, αλλά όχι πανίσχυρη, σε βαθμό που θα αμφισβητήσει τη διεθνή πρωτοκαθεδρία της Ουάσιγκτον.

O Σόϊμπλε επιμένει στο προσωρινό Grexit

Έτσι εξηγείται γιατί στα απώνερα του  υπόγειου πολέμου νομισμάτων, η Ουάσιγκτον πιέζει αφόρητα  για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προφανώς γιατί αυτό εξυπηρετεί τα δικά της οικονομικά συμφέροντα.Το ζητούμενο ειναι ποιο απο τα δύο νομίσματα, το δολάριο ή το ευρώ, θα είναι το κυριαρχο ανταλλαγματικό νόμισμα στις διεθνείς αγορές. Προφανώς, αυτό είναι κάτι που δεν αφορά την Ελλάδα, η οποία πληρώνει τη ραφιναρισμένη αυτή διαμάχη ανάμεσα σε Γερμανία και ΗΠΑ.
04/12/2015 - 20:30

Η ιδέα του προσωρινού Grexit δεν έχει ξεχαστεί από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ και τον «ζήλο» που επιδεικνύει η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζει ανάλυση της Deutsche Welle με τίτλο «Ο 'δύσκολος' Σόιμπλε και η 'ξεχασμένη κρίση'».Όπως έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει από τις δικές μας στήλες, o Βόλφαγκ Σόϊμπλε επιμένει στη στάση αυτή γιατί θέλει να ισχυροποιήσει το ευρώ έναντι του δολαρίου.Αν υπάρξει χαλάρωση στην ευρωζώνη λόγω Ελλάδος, αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Σόϊμπλε : ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να εγκαταλείψει το ευρώ για λίγο, για να ανακάμψει οικονομικά και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, πριν επιστρέψει και πάλι.

21/10/2015 - 18:00

Σε μια αποκαλυπτική του συνέντευξη ο Γερμανός υπερυπουργός Βόλφαγκ Σόϊμπλε σε συνέντευξή του στην Liberation, μιλάει απερίφραστα για την Ελλάδα, το ευρώ, τον Αλέξη Τσίπρα, τη στάση της Γερμανίας. Δεν υπάρχει γερμανική δικτατορία στο Eurogroup, δηλώνει.Oι 15 από τους 19 υπουργούς ήταν υπέρ του προσωρινού Grexit αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν το ήθελε

Στρίμωξαν τον Σόιμπλε για την Ελλάδα

07/10/2015 - 14:15

Γυρεύοντας πήγε ο «πολύς» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση παρισινού πανεπιστημίου για να μιλήσει. Φοιτητές τον πολιόρκησαν άγρια, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάσταση της Ελλάδας, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ».
«Τι έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην χώρα αυτή, που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας για την οποία ευθύνεστε εσείς;», ρώτησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φοιτητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών.

Στίγκλιτς: «Η κατάσταση της Ελλάδας θα επιδεινωθεί»

16/09/2015 - 11:00

Ο βραβευμένος με Νόμπελ αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς προειδοποίησε ότι δεν έχει ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, ενώ προσθέτει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί. Παράλληλα, ο Αμερικανός οικονομολόγος άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική λιτότητας που προωθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει την απαραίτητη προσαρμογή μέσα ή έξω από το ευρώ»

16/09/2015 - 10:45

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι «Η ελληνική κοινωνία πρέπει να απαντήσει το ερώτημα αν προτιμά να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία προσαρμογής ως μέλος μιας νομισματικής ένωσης, στην οποία δεν υπάρχει το εργαλείο της εξωτερικής υποτίμησης».

Η στρατηγική του Σόιμπλε για να «υποτάξει» τον Τσίπρα, οι απειλές και οι μυστικές συναντήσεις με τον Τόμσεν

29/08/2015 - 22:15

Στη στρατηγική του Βόλφγανγκ Σόιμπλε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 ώστε να αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα που τότε φαινόταν πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, να «υποταχθεί» στην λογική του Βερολίνου, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής». Παράλληλα όμως με αυτή τη στρατηγική που ξεδιπλώθηκε τον τελευταίο χρόνο, φρόντιζε να στέλνει στο Αλέξη Τσίπρα και τις κατάλληλες προειδοποιήσεις για το τι τον...περίμενε όταν θα αναλάμβανε καθήκοντα.

Η πρόταση για φιλικό Grexit,γιατί την έκανε ο Λύκος Σόϊμπλε και πόσο μας συμφέρει

29/07/2015 - 09:45

Πολλά έχουν γραφεί τελευταία για την πρόταση του φιλικού Grexit με προσωρινό ή μόνιμο διπλό νόμισμα, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να το ειρωνεύεται, μιλώντας απαξιωτικά για «χαρτάκια» που δε θα έχουν καμιά αξία. Από δεξιά και αριστερά επιτίθενται στην ίδια πρόταση και σε όποια παρόμοια πρόταση, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ύπουλο σχέδιο του Βόλφαγκ Σόϊμπλε για να μας καταστρέψει !

Επιμένει στο φιλικό Grexit ο Σόϊμπλε αλλά η Αθήνα προτιμά το "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω"

20/07/2015 - 13:30

Επιμένει στο φιλικό Grexit ο σόϊμπλε σε τελευταίες δηλώσεις του τονίζονταςότι διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατή εντός του ευρώ, και ότι η η επαναφορά του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα είναι δύσκολο εγχείρημα - «Θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να εφαρμοστούν τα σχέδια μεταρρύθμισης της Ελλάδας»

Die Welt: «Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη»

20/07/2015 - 12:45

«Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη» επισημαίνει η «Die Welt», εξηγώντας ότι το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε όλη σχεδόν την ήπειρο.
Τώρα πια προωθείται η εικόνα του μισητού Γερμανού που δεν διστάζει να υποτάξει μικρά κράτη, ο οποίος αψηφά τις ειρηνευτικές συνθήκες με τον εθνικισμό του και γεμίζει ανυπεράσπιστες οικονομίες με τον στρατιωτικό του εξοπλισμό» σημειώνει η «Die Welt».

Το διπλό πρόσωπο του Σόιμπλε

20/07/2015 - 12:15

Άγνοια σχετικά με τα όσα του προσάπτουν για σχέδιο Grexit εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας στο περιοδικό «Der Spiegel», ο τσάρος της γερμανικής οικονομίας αρνήθηκε ότι το Βερολίνο ζήτησε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που έπεσε στο τραπέζι ήταν η πρόταση ενός time out (διάρκειας 5 ετών) με παράλληλη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ιδού η πρόταση για το φιλικό προσωρινό Grexit : η μόνη αποτελεσματική λύση για τη σωτηρία της πατρίδας

16/07/2015 - 20:15

Ύστερα από το ολοφάνερο αδιέξοδο της επώδυνης συμφωνίας με του Θεσμούς, το φιλικό Grexit, παραμένει ακόμα στο τραπέζι ως η καλύτερη λύση, ή κατ’ άλλους η λιγότερο κακή απ’ όλες. Αυτό, συνεπάγεται την παραμονή της χώρα μας στην ΕΕ, προσωρινή έξοδο από την ευρωζώνη για πέντε χρόνια, με συνύπαρξη

Φτασανε στο παραπέντε στο συντεταγμένο Grexit αλλά ο "περήφανος"Αλέξης προτίμησε το ευρωμαστίγωμα

14/07/2015 - 20:45

Τι στιγμή που όλα έδειχναν να καταρρέουν ο Τουσκ μπήκε μπροστά λέγοντας «δεν βγαίνετε από το δωμάτιο». Το παρασκήνιο της μαραθώνιας συνόδου κορυφής, ο διαμεσολαβητικός ρόλος του Φρ. Ολάντ και τα κηρύγματα που υπέστη ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Το κείμενο του σχεδίου του Σόιμπλε για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

12/07/2015 - 10:45

Τη λύση του ελληνικού “time out” από το ευρώ έχει εξετάσει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως φαίνεται από εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε στον γερμανικό Τύπο. Το Βερολίνο είναι έτοιμο να βγάλει την Ελλάδα από το κοινό νόμισμα για τουλάχιστον μία πενταετία με πρόβλεψη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ή σε διαφορετική περίπτωση ζητά εκποίηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. ευρώ.

Σελίδες

Subscribe to Σόιμπλε