Οικονομία

Το ευρώ πάση θυσία απαιτεί εκταμίευση 18 δις ετησίως για πληρωμή χρεών !

15/03/2016 - 10:15

Τα ποσά που καλούμαστε να καταβάλλουμε για την αποπληρωμή των χρεών μας ανέρχονται σε ιλιγγιώδη μεγέθη της τάξης των 18-20 δις, δηλ. το 10-12% του ΑΕΠ ετησίως. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και της ίδιας της Αγκέλας Μέρκελ,η οποία έχει αναφέρει πως,

Μέλη της "συμμορίας της δραχμής" οι διαπρεπέστεροι διεθνείς οικονομολόγοι

15/03/2016 - 10:15

Το κατοχικό μιντιακό σύστημα της χώρας συνεχίζει να προβάλλει καταστροφολογικά σενάρια ενάντια στην πολύ πιθανή μετάβαση στη δραχμή, η οποία σύμφωνα με τους δημοσιογραφικούς Φιρφιρίκους, θα καταστρέψει τη χώρα οδηγώντας μας στην καταστροφή, στα βράχια, στην αγκαλιά του Βελζεβούλ.! Πρωτοστάτες

Η κατάρα του ευρώ

23/01/2016 - 21:15

Η πολιτική άρχουσα τάξη μιας χώρας είναι από φύσεώς της (Μαριονέτα) των ξένων κέντρων αποφάσεων. Δεν έχει κάποια ουσιαστική εξουσία. Η εξουσία της παρέχεται για 4 χρόνια από το λαό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ο λαός τώρα ψηφίζει βασιζόμενος στην πληροφόρηση-παραπληροφόρηση που δέχεται από τα ΜΜΕ, τα οποία κατά κανόνα εξυπηρετούν-ανήκουν στην οικονομική ελίτ. Η πολιτική ελίτ διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα-κεφάλαια (ξένα, εγχώρια) που τους τροφοδοτεί ξανά η οικονομική ελίτ.

Οι δανειστές και το σχέδιο του Τσίπρα

15/01/2016 - 00:45

Η λογική με την οποία βαδίζει η δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα είναι απλή: Υλοποιούμε όλες τις δεσμεύσεις μας, άρα ολοκληρώνουμε επιτυχώς την αξιολόγηση και αναμένουμε τα ανταλλάγματα με την ένταξη της χώρας στη διαδικασία της ποσοτικής χαλάρωσης και την ελάφρυνση του χρέους, εξασφαλίζοντας επιτέλους μια κανονικότητα στη ρευστότητα και οδηγώντας τη χώρα προς μια διέξοδο από το σπιράλ της ύφεσης.

ΙΚΑ: 2.905 εντάλματα για κατασχέσεις τον Νοέμβριο

13/01/2016 - 12:00

Στην έκδοση 2.905 ενταλμάτων για κατασχέσεις προχώρησε το ΙΚΑ το Νοέμβριο.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε 2.566 κατασχέσεις κινητής περιουσίας σε επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει οφειλές, λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Εξοντώνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες

12/01/2016 - 15:00

Μπροστά σε εξαιρετικά δυσάρεστες εκπλήξεις αναμένεται να βρεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς πέρα από την εκτίναξη των συνολικών εισφορών, τις οποίες πληρώνουν όσοι επιτηδευματίες δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα -μαζί με τους φόρους οι συνολικές κρατήσεις ανέρχονται ακόμη και στο 60%-65% του καθαρού εισοδήματος-, έχουν να αντιμετωπίσουν και κρυφές παγίδες.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι που σήμερα πληρώνουν ένα πάγιο ποσό στον ΟΑΕΕ -μέτοχοι ανωνύμων εταιρειών που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών και ΕΠΕ, ομόρρυθμοι και ετερόρρυθμοι εταίροι- βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον «αέρα»,

Κατά 30% χαμηλότερες συντάξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους

07/01/2016 - 12:30

Μεσοσταθμικές μειώσεις 15% στις κύριες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα άνω των 750 ευρώ φέρνει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος στους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών πέφτουν στα χέρια των ξένων funds.

05/01/2016 - 14:15

Σε κατάσταση εμφράγματος βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, παρά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι μάχες ηγεσίας που είχε εγκαίρως επισημάνει το sofofkleousin.gr τώρα εντείνονται. Οι συγκρούσεις ηγετικών στελεχών στις τράπεζες –εμπλέκοντας μετόχους, ακόμα και την κυβέρνηση- προκαλούν δυσλειτουργία σε ολόκληρο το σύστημα και οδηγούν σε αποσταθεροποίηση, ενώ χάνεται πολύτιμος χρόνος από την αναδιάρθρωση των τραπεζών.

Ο κερδοσκόπος Σόρος προβλέπει ότι με το ευρώ η Ελλάδα δεν θα συνέλθει ποτέ...

05/01/2016 - 11:30

«Κερδοσκόπο με την καλή έννοια του όρου» χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Τζορτζ Σόρος, που προέβλεψε και αποκάλυψε, όπως υποστηρίζει, τα τρωτά σημεία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Ο άνθρωπος που οδήγησε σε υποτίμηση τη βρετανική λίρα έγινε πλουσιότερος κατά 1 δισεκατομμύριο σε μια μόλις μέρα μίλησε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftwoche για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία, η οποία είναι, κατά την άποψή του η μόνη χώρα που μπορεί να αποτρέψει τη διάσπαση της Ευρώπης.

Μαύρη πελώρια τρύπα το ελληνικό χρέος που αυξάνεται συνεχώς

Με πελώρια μαύρη τρύπα μοιάζει το τοπίο του συνολικού χρέους του χώρας που κατά ορισμένους υπολογισμούς σήμερα πρέπει να ανέρχεται στα 230 δις ευρώ. Γεγονός είναι ότι, παρ' όλες τις αναδιαρθρώσεις, τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και την ακραία λιτότητα, το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και να πνίγει την ελληνική οικονομία.Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο η χώρα πρέπει να καταβάλει σε τοκοχρεωλύσια τουλάχιστον το 10 % τοιυ ΑΕΠ δηλ. περίπου 18 δις ευρώ.
04/01/2016 - 15:30

Με πελώρια μαύρη τρύπα μοιάζει το τοπίο του συνολικού χρέους του χώρας που κατά ορισμένους υπολογισμούς σήμερα πρέπει να ανέρχεται στα 230 δις ευρώ. Γεγονός είναι ότι, παρ' όλες τις αναδιαρθρώσεις, τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και την ακραία λιτότητα, το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και να πνίγει την ελληνική οικονομία.Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο η χώρα πρέπει να καταβάλει σε τοκοχρεωλύσια τουλάχιστον το 10 % τοιυ ΑΕΠ δηλ. περίπου 18 δις ευρώ.

Ουκ αν λάβεις...Ξεπέρασαν τα 11 δισ. οι ληξιπρόθεσμες προς το Δημόσιο

30/12/2015 - 11:30

Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1,5 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα το σύνολο των οφειλών που έμειναν απλήρωτες από τους φορολογούμενους μέσα στο 2015, διαμορφώθηκε στα 11,833 δισ. ευρώ έναντι 10,380 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.
Σημειώνεται ότι η αύξηση κατά 1,5 δισ. ευρώ είναι από τις μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις οφειλών εντός του έτους, καθώς υπήρξαν πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, δόση οφειλών κ.ά.), ενώ τον τρέχοντα μήνα υπάρχουν και τα τέλη κυκλοφορίας.

Πρωτοχρονιά με ισχυρή φορολογική καταιγίδα

28/12/2015 - 12:45

Με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθούν αντιμέτωποι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Οι επιπλέον φόροι που καλούνται να πληρώσουν το 2016 ξεπερνούν τα 2,2 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η φοροδοτική τους ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί. Μάλιστα, την τελευταία εξαετία τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες ή, διαφορετικά, οι φόροι που δεν κατάφεραν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι προσεγγίζουν τα 53 δισ. ευρώ.

Έθνος που δεν έχει δικό του νόμισμα είναι καταδικασμένο σε αφανισμό

24/12/2015 - 13:00

Σε ένα κράτος με εθνική κυριαρχία, το οποίο έχει το δικό του εθνικό ανεξάρτητο νόμισμα, η φορολογία δεν γίνεται για να βρει το κράτος χρήματα να ξοδέψει, αφού το κράτος εκδίδει το χρήμα και μπορεί να εκδώσει όσο θέλει. Γίνεται για να αφαιρέσει το κράτος χρήμα από την αγορά ώστε να διατηρήσει την αξία του χρήματος και να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Ποινικές διώξεις για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, αρχές του 2000

21/12/2015 - 15:45

Νέες ποινικές διώξεις για χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς ύστερα από έρευνες που διενεργήθηκαν, κατά αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι χειρίστηκαν τα θέματα αυτά στις αρχές του 2000 στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν επικεφαλής του ήταν ο Γ. Παπανδρέου.
Η δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου αφορά τους παράγοντες του υπουργείου που ενέκριναν τις επίμαχες χρηματοδοτήσεις,

Τσίπρας: Πληρώσαμε τους πιστωτές με το αίμα μας

17/12/2015 - 12:00

Το δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Πολ Μέισον για την Ελλάδα με τίτλο «Να πληρώσεις ή να μην πληρώσεις;» δημοσιοποιήθηκε σήμερα και περιλαμβάνει συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Το ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup γυρίστηκε την περασμένη Άνοιξη και στο δεύτερο επεισόδιο φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, της τότε προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για τα αεροδρόμια και τη Fraport πριν γίνει πρωθυπουργός...

16/12/2015 - 16:30

"Προσγείωση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το ξεπούλημα του σε ιδιώτες. 25 Μάη τους χαλάμε τα σχέδια".
Έγραφε στις 5 Μαΐου 2014 ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter για το "ξεπούλημα" των περιφερειακών αεροδρομίων με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί της Κέρκυρας.
Στις 30 Νοεμβρίου 2014 σε ομιλία του στα Γιάννενα είχε πει: "Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος.

Ομοσπονδία Μεσιτών: Μην πωληθούν στα ''κοράκια'' τα κόκκινα δάνεια...

16/12/2015 - 15:15

Επανεκτίμηση «κόκκινων», προβληματικών αλλά και εξυπηρετούμενων δανείων από ειδικούς ανεξάρτητους εκτιμητές, προτείνουν οι Μεσίτες Αστικών Συμβάσεων, ώστε να μην πωληθούν αυτά στα αποκαλούμενα «κοράκια» (distressed funds).
Ακόμα και στις περιπτώσεις τέτοιων εξαγορών, η ΟΜΑΣΕ προτείνει να δίνεται στους ίδιους τους δανειολήπτες η δυνατότητα εξαγοράς με τίμημα 10% μεγαλύτερο από το τίμημα που θα προσφέρουν τα funds.

Η Eurostat επιβεβαιώνει την ΕΛΣΤΑΤ

10/12/2015 - 10:45

Μεγαλύτερη απ' ό,τι αρχικώς είχε εκτιμηθεί, ήταν η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο τρίτο φετινό τρίμηνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, τα οποία συμφωνούν ουσιαστικά με αυτά που είχε πρόσφατα ανακοινώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Σύμφωνα με τη Eurostat, το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,9% το τρίτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014 το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,1%.

Σελίδες

Subscribe to Οικονομία