Γιώργος Καραμπελιάς

Η μακρά αποσύνθεση του παλιού, η οδυνηρή γέννηση του νέου

07/09/2015 - 11:45

Παρουσιάζουμε ένα πρόσφατο σημαντικό άρθρο του Γιώργου Καραμπελιά από το Άρδην, με μια εξαιρετική ανάλυση για τη συστηματική αποδόμηση της έννοιας της πατρίδας και την επικράτηση του εθνομηδενισμού. Δύο δικές μας παρατηρήσεις. Ο Γ.Κ. αντιπαρέρχεται το ρόλο της ευρωζώνης ως όπλο του εθνομηδενισμού, ενώ η πρότασή του για αποχή, θυμίζει τις μηδενιστικές απόψεις του ΚΚΕ που ο ίδιος αντιμάχεται. Ολόκληρο το άρθρο παρατίθεται ποιο κάτω.

To 1821 του κυρίου Αριστείδη Μπαλτά

25/03/2015 - 11:45

Ο νέος υπουργός Εθνικής Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, εξέδωσε μια ανακοίνωση προς τους καθηγητές των σχολείων, ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου. Φοβούμενος μήπως η επέτειος φέρει «πλήξη» στους μαθητές, επεχείρησε να της προσδώσει ένα νέο νόημα. Και κατέληξε… στον Θάνο Βερέμη και τη θλιβερή σειρά «1821: η γέννηση ενός έθνους» του Σκάι…

Καταδίκη της γερμανικής ηγεμονίας και ανάγκη συγκρότησης του πατριωτικού- κοινωνικού- οικολογικού και δημοκρατικού μετώπου

04/06/2014 - 19:15

Το πρώτο και καθοριστικό συμπέρασμα από τις ευρωπαϊκές εκλογές είναι η ενίσχυση των φυγόκεντρων τάσεων απέναντι στη γερμανική Ευρώπη. Παντού, από τη Βρετανία έως την Ιταλία και την Ελλάδα, από την Ισπανία έως την Ουγγαρία και τη Φιλανδία, ενισχύθηκαν οι τάσεις προς την προτεραιότητα της εθνικής αυτονομίας έναντι μιας Ευρώπης που έχει μπει κάτω από τον ζουρλομανδύα της Μέρκελ και τη στρατηγική της λιτότητας.

Ελλάδα : από χώρα σε χώρο

09/07/2013 - 12:00

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε τονίσει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μία μετάβαση προς το έσχατο σημείο της αποσύνθεσης. Της μεταβολής της «από χώρα σε χώρο». Για εκατοντάδες χρόνια πάσκιζαν οι μεταπρατικές ελίτ να μας μεταβάλλουν σε μια υπάκουη αποικία της Δύσης. Και εύρισκαν απέναντί τους έναν λαό που αγκιστρωμένος στα πεζούλια και τα χωράφια του αντιστεκόταν.

Subscribe to Γιώργος Καραμπελιάς