Εθνικά

Παραπέμπεται στις καλένδες το Κυπριακό ευτυχώς

Οι πρώτες δικές μας εκτιμήσεις -και γιατί να το κρύψουμε και ελπίδες- από τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό είναι ότι, η όλη υπόθεση παραπέμπεται στις καλένδες. Είναι τόσο ακραίες οι απαιτήσεις της Τουρκικής πλευράς που ακόμα και ο ενδοτικός Νίκος Αναστασιάδης είναι αδύνατο να αποδεχτεί. Ο τελευταίος δέχτηκε να απεμπολήσει την ιδιότητα του εκπροσώπου του Κυπριακού κράτους προσερχόμενος στη διάσκεψη της Γενέυης ως επικεφαλής της ελληνοκυπριακής Κοινότητας, αναγνωρίζοντας
15/01/2017 - 20:26

Οι πρώτες δικές μας εκτιμήσεις -και γιατί να το κρύψουμε και ελπίδες- από τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό είναι ότι, η όλη υπόθεση παραπέμπεται στις καλένδες. Είναι τόσο ακραίες οι απαιτήσεις της Τουρκικής πλευράς που ακόμα και ο ενδοτικός Νίκος Αναστασιάδης είναι αδύνατο να αποδεχτεί. Ο τελευταίος δέχτηκε να απεμπολήσει την ιδιότητα του εκπροσώπου του Κυπριακού κράτους προσερχόμενος στη διάσκεψη της Γενέυης ως επικεφαλής της ελληνοκυπριακής Κοινότητας, αναγνωρίζοντας

Πάνω από 600.000 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό τα τελευταία 6 χρόνια-Χανουμε τα παιδιά μας και τη χώρα μας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ), τα τελευταία έξι χρόνια μετανάστευσαν στο εξωτερικό περισσότεροι από 600.000 Έλληνες, κυρίως νέοι, διωγμένοι από τον "ευρωπαράδεισο" της κρίσης, σε αναζήτηση μιας μοίρας στον ήλιο της διεθνούς αγοράς εργασίας. Σύμφωνα πάντα με την  ΕΛΣΤΑΤ, το 2014 μετανάστευσαν 106.804, το 2013,  117.094, το 2012
15/03/2016 - 10:15

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ), τα τελευταία έξι χρόνια μετανάστευσαν στο εξωτερικό περισσότεροι από 600.000 Έλληνες, κυρίως νέοι, διωγμένοι από τον "ευρωπαράδεισο" της κρίσης, σε αναζήτηση μιας μοίρας στον ήλιο της διεθνούς αγοράς εργασίας. Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2014 μετανάστευσαν 106.804, το 2013, 117.094, το 2012

Σαν σήμερα το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων...

14/12/2015 - 11:15

Ήταν Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου του 1943, όταν πρωί – πρωί τα γερμανικά στρατεύματα με γερμανοντυμένους Έλληνες των Ταγμάτων Ασφαλείας, μπήκαν πάνοπλα στα Καλάβρυτα.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Καλαβρυτινοί έβλεπαν Γερμανούς. Και πριν τρεις περίπου μήνες το ίδιο είχε συμβεί.
Αυτή τη φορά ένας ανεξήγητος φόβος τους συγκλόνιζε. Ίσως γιατί, φεύγοντας οι Γερμανοί την προηγούμενη φορά, είχαν απειλήσει ότι θα κατέστρεφαν την πόλη στην περίπτωση που οι κάτοικοί της ενίσχυαν του αντάρτες.

Μεσογαίας Νικόλαος: ''Ζούμε σε εποχή που καταβροχθίζονται πολιτισμοί και εξαφανίζονται λαοί''

04/12/2015 - 20:30

Για τον ποντιακό ελληνισμό και την γενοκτονία την οποία έχει υποστεί μίλησε σε συνέντευξή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.''Δεν είμαι Πόντιος ως προς την καταγωγή αλλά θεωρώ ότι ο Πόντιος είναι ένα πολιτισμικό μέγεθος. Υπό αυτή την έννοια κουβαλάει πολύ βάρος της δικής μας παραδόσεως ως γένους και ως έθνους, άρα είμαι Πόντιος'', ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.

Βούτσης: Χρηματοδότηση από τη Βουλή σε οργανώσεις για το προσφυγικό

11/11/2015 - 16:30

Πρόταση για την χρηματοδότηση οργανώσεων που εργάζονται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Βούτσης κατά τη συζήτηση και ψήφιση των τροποποιήσεων του κανονισμού του κοινοβουλίου.
«Προτείνουμε να δοθεί ένα σεβαστό ποσό σε οργανώσεις, σε κινήσεις και σε θεσμούς που εργάζονται αδιάλειπτα στα νησιά και στα σύνορα για το προσφυγικό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

1922 : Η συγκλονιστική αφήγηση ενός αιχμαλώτου των Τούρκων την εποχή της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον Ηλία Βενέζη

Παρουσιάζουμε εδώ τη συγκλονισιτκή αφήγηση ενός αιχμαλώτου των Τούρκων την εποχή της Γενοκτονίας των Ποντίων όπως την περιγράφει ο μεγάλος λόγιος Ηλίας Βενέζης στο βιβλίο του «Το νούμερο 31328. Το βιβλίο της σκλαβιάς», εκδ. Εστία, Αθήνα, 1931, σελ. 217-218
10/11/2015 - 11:30

Παρουσιάζουμε εδώ τη συγκλονισιτκή αφήγηση ενός αιχμαλώτου των Τούρκων την εποχή της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως την περιγράφει ο μεγάλος μας λόγιος Ηλίας Βενέζης στο βιβλίο του «Το νούμερο 31328. Το βιβλίο της σκλαβιάς», εκδ. Εστία, Αθήνα, 1931, σελ. 217-218.«Ενα πρωί μάς παίρνουν καμιά εξηνταριά σκλάβους για μικρή αγγαρειά. Είναι λίγο όξω απ' τη Μαγνησά. Δίπλα ...

Οργή κατά του Ποντιοκτόνου Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Να αποπεμφεί ζητούν οι Πόντιοι ο άπατρις και άφιλος Νίκος Φίλης Υπουργός Παιδείας, Ποντιοκτόνος, απόφοιτος Λυκείου που επικαλείται επιστημονικές εκτιμήσεις, για να αρνηθεί τη γενοκτονία των Ποντίων.
03/11/2015 - 21:45

Αναβρασμός και οργή επικρατεί στον Ποντιακό Ελληνισμό έπειτα από την δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι η δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων δεν ήταν Γενοκτονία, αλλά «απλά εθνοκάθαρση». Να αποπεμφεί ζητούν οι Πόντιοι ο άπατρις και άφιλος Νίκος Φίλης Υπουργός Παιδείας, Ποντιοκτόνος, απόφοιτος Λυκείου που επικαλείται επιστημονικές εκτιμήσεις, για να αρνηθεί τη γενοκτονία των Ποντίων.

ΣτΕ: Δεν είναι νόμιμο να δίνεται αθρόα άδεια παραμονής σε πρόσφυγες

22/09/2015 - 13:00

Ως «μη νόμιμο» επεστράφη από το Συμβούλιο της Επικρατείας στα αρμόδια υπουργεία το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους σε παράτυπους πρόσφυγες.
Το Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στην απόφαση του επισημαίνει ότι ο νόμος 3907/2011 παρέχει δυνατότητα στους αρμόδιους κρατικούς φορείς να θεσπίσουν «διατάξεις με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα να χορηγηθεί αθρόως και σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων το καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους

Από ελληνικό κράτος σε ισλαμικό χαλιφάτο

18/09/2015 - 14:15

Κάθε τετραγωνικό χιλιοστό της πατρίδας μας επανακτήθηκε από τους Τούρκους με αίμα. Ηρωες και μάρτυρες πολέμησαν και θυσίασαν τη ζωή τους για τον Χριστό και την Ελλάδα. Το έθνος μας, με την πολυχιλιετή ιστορία του, έχει δώσει τιτάνιους αγώνες για το δικαίωμα στην ύπαρξη και την ελευθερία.
Δεν έχει κανείς το δικαίωμα με καμία δικαιολογία να αφαιρέσει την εξουσία που έχουν οι Ελληνες και να την εκχωρήσει αλλού. Αυτά τα εισαγωγικά, δυστυχώς, είναι απαραίτητα.

Υπέρπτηση δύο τουρκικών F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι

15/09/2015 - 19:00

Υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, τύπου F-16. Οι παραβιάσεις αυτές από την τουρκική πλευρά καταγράφηκαν σε μία ημέρα, κατά την οποία, στην Ελλάδα, είχαμε αλλαγή στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ.

Μπήκαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ και τα έσπασαν όλα!

14/09/2015 - 21:15

Καταδρομική επίθεση έγινε σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, από ομάδα αγνώστων. Την επίθεση επιβεβαιώνει και η αστυνομία και σύμφωνα με email που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, οι άγνωστοι μπήκαν σήμερα στις 8.10 το πρωί στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, στον 7ο όροφο στην πλατεία Κολοκοτρώνη και αφού ακινητοποίησαν τους security, έσπασαν λαπτοπ, υπολογιστές, γραφεία, τζάμια εκτυπωτές κ.α.

Εκλογική διακήρυξη από την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

11/09/2015 - 13:30

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την ακόλουθη εκλογική διακήρυξη της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, στην οποία συμμετέχουν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.», η ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ και η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΩΣΥΝΗΣ.

Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για αγρότες - εταιρείες θα φέρει ο «νέος ΕΝΦΙΑ»

11/09/2015 - 09:45

Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από το 2016 με φόρο περιουσίας που θα επιβληθεί επί των πραγματικών αξιών των ακινήτων και θα αποφέρει έσοδα 2,6 δισ. ευρώ προανήγγελλε χθες ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ο ίδιος τάχθηκε εμμέσως υπέρ της αυξήσεως του φόρου ακινήτων για τους αγρότες και αναφέρθηκε στην ανάγκη φορολογήσεως των ακινήτων εταιρειών που σήμερα δεν καταβάλουν ΕΝΦΙΑ.

Στο λιμάνι του Πειραιά φτάνουν τρία πλοία με χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες

08/09/2015 - 14:45

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να φτάσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Στο λιμάνι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα για την ασφαλή αποβίβασή τους.

Λαφαζάνης: Φεύγω διαφωνώντας με τη συμφωνία, θα είμαι παρών στο κόμμα

20/07/2015 - 13:30

«Φεύγω διαφωνώντας με την πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά θα συνεχίσω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, παραδίδοντας καθήκοντα στον Πάνο Σκουρλέτη.

Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα. Ένοχη σιωπή από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

25/06/2015 - 19:00

Τραγικό θάνατο βρήκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 24/6/2015, ένας 28χρονος, ο οποίος έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στην περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο.
Στον τόπο της τραγωδίας έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία που διενεργεί έρευνα για τα αίτια του συμβάντος, εξετάζοντας ως πιθανότερο το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Άλωση της Πόλης

Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ θυμάται παλαιότερα τους- ξένους φοιτητές της στη Σορβόννη να της στέλνουν... συλλυπητήριο τηλεγράφημα κάθε 29η Μαΐου, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Ελληνόπουλα αν τα ρωτούσες τι έγινε τη μέρα εκείνη δεν ήξεραν ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστράφηκε. Στην Ελλάδα έγινε, λίγο έως πολύ, μόδα να θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα την Αλωση της Πόλης- μερικοί από κεκτημένη ταχύτητα ή άγνοια μιλούν για «εορτασμό», αντί για επέτειο, και να μην αρκούμαστε στον εορτασμό της έν
29/05/2015 - 15:45

Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ θυμάται παλαιότερα τους- ξένους φοιτητές της στη Σορβόννη να της στέλνουν... συλλυπητήριο τηλεγράφημα κάθε 29η Μαΐου, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Ελληνόπουλα αν τα ρωτούσες τι έγινε τη μέρα εκείνη δεν ήξεραν ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστράφηκε. Στην Ελλάδα έγινε, λίγο έως πολύ, μόδα να θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα την Αλωση της Πόλης...

Η Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων: Μια Σύντομη Ιστορική Καταγραφή

19/05/2015 - 00:00

Οι εθνικές εκκαθαρίσεις και οι πράξεις γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στην περίοδο 1919-22, αναφέρονται για πρώτη φορά σε εκθέσεις, αναφορές και επιστολές που συνέταξαν εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί παρατηρητές των μεγάλων δυνάμεων και ειδικότερα των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ρωσίας.

Σελίδες

Subscribe to Εθνικά