Ερωτήσεις

Η κ. ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

21/01/2015 - 15:00

«Δεύτερες εκλογές δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση να υπάρξουν και δεν θα υπάρξουν», διαμηνύει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στις 26 Γενάρη πάνω, ίσως αρκετά πάνω, από 150 βουλευτές».

Πως θα γίνει η μετάβαση στη δραχμή

09/02/2014 - 20:45

Γιατί να επιστρέψουμε στη δραχμή;

Η ένταξη στην ευρωζώνη έγινε για να ενταχθούμε σε μια μεγάλη ισχυρή οικογένεια όπου θα ζούμε καλύτερα. Αντί για αυτό, σήμερα η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική καταστροφή. Μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία. Ας θυμηθούμε απλά πως ζούσαμε με τη δραχμή και πως ζούμε σήμερα με το ευρώ.

Πως θα γίνει η μετάβαση στη δραχμή;

Με τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ, θα εκδοθεί εθνικό νόμισμα και θα δηλωθεί προσωρινή στάση πληρωμών με προοπτική διαπραγμάτευσης για την αποπληρωμή 25% του χρέους, με περίοδο χάριτος 2-3 ετών. Με στόχο την άμεση ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί μέχρι 50% έναντι του ευρώ, ώστε η νέα αναλογία ευρώ/δραχμή να γίνει 1:2. Ένα ευρώ θα ισούται με δύο δραχμές και εκατό ευρώ με διακόσιες δραχμές. Στην πορεία, η διεθνής ισοτιμία της νέας δραχμής θα ρυθμίζεται από τα διεθνή οικονομικά δεδομένα και μπορεί να διολισθαίνει ή να υπερτιμάται, ανάλογα με τη συγκυρία.

Μα θα το δεχτούν αυτό οι δανειστές μας;

Σήμερα, μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι όπως οι Japonica Partners αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου καταβάλλοντας μόλις το 11% της αρχικής τους αξίας. Γιατί λοιπόν να

Πώς θα προστατευτούν οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών σε τραπεζικούς λογαριασμούς;

06/06/2013 - 13:30

Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ ανά καταθέτη. Με την προϋπόθεση ότι, για μια αρχική περίοδο 2-6 μηνών ή και περισσότερο, δε θα επιτρέπεται η απόσυρση καταθέσεων πέραν ενός ορίου, για κάθε πολίτη και ενός μεγέθους για επιχειρήσεις ανάλογα με το μέγεθος τους. Ασφαλώς και πρέπει να αποφευχθεί ο πανικός και να μην επιτραπεί η απότομη απόσυρση όλων των τραπεζικών καταθέσεων.

Έξοδος απο την Ευρωζώνη συνεπάγεται με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

01/06/2013 - 13:45

Φυσικά και όχι. Πολλές χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε. βρίσκονται έξω από την Ευρωζώνη και μάλιστα τα οικονομικά τους πηγαίνουν πολύ καλύτερα απ'αυτές μέσα στην Ευρωζώνη.Επισημαίνεται η περίπτωση της Κύπρου, η οποία αποτελούσε μια από τις ανθηρότερες ευρωπαϊκές οικονομίες, η οποία κατέρρευσε σχεδόν αμέσως μετά την πρόσφατη ένταξη της στην Ευρωζώνη και την 'ελευση της οικονομικής κρίσης

Subscribe to Ερωτήσεις