Η τουριστικού χαρακτήρα επίσκεψη Ομπάμα τέλειωσε μαζί με τους τριγμούς στα θεμέλια της παγκοσμιοποίησης

Πέμ, 17/11/2016 - 11:10


Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Μπαράκ Ομπάμα εκτός Αμερικανικής Ηπείρου τον Απρίλιο του 2009 ήταν στην Τουρκία. Και ο τελευταίος στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με την επίσκεψή στη "σύμμαχο" γείτονα στην αρχή της γεμάτης προοπτικές και προσδοκίες θητείας του, τώρα πια ο Πλανητάρχης βρίσκεται σε διαδικασία συνταξιοδότησης. Η δυνατότητα επιρροής του στη νέα κυβέρνηση Ντόναλντ Τράμπ είναι μηδενική. Και αυτό, όχι μόνο γιατί απέρχεται από το προεδρικό μέγαρο ή γιατί ανήκει σε αντίπαλο κόμμα απ΄αυτό του νέου πλανητάρχη, αλλά και γιατί λειτούργησε ως κορυφαίος κομματάρχης της Χίλαρυ Κλίντον, με ακραίο και άκομψο τρόπο που δεν έχει προηγούμενο για εν ενεργεία Πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. 


Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει να επιδείξει μία σημαντική θεσμική νομοθετική παρέμβαση, τον επιλεγόμενο Obamacare, που αφορά μια πρώτη προσπάθεια δημιουργίας συστήματος κοινωνικής ασφάλειας στη χώρα του. Κατά τα άλλα, συνέχισε και επιτάχυνε την ισχυροποίηση της Wall Street, την επέλαση του άγριου καπιταλισμού μέσα από την πονηρή παγκοσμιοποίηση, που με γοργό τρόπο, όπως καταγράφουν οι επίσημες στατιστικές, έχει κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτό ακριβώς έγινε στη διάρκεια της θητείας του, όπως και σε αυτήν του Μπιλ Κλίντον, ο οποίος καταργώντας το νόμο Glass Steagal το 2009 και όχι μόνο, άνοιξε της πύλες της κόλασης του άγριου καζινο-καπιταλισμού, που κάλπαζε μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2016.


Χωρίς να υποτιμούμε την προσωπικότητα του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, η επίσκεψή του στην Ελλάδα θα είχε ασφαλώς κάποια έστω και σημειολογική σημασία, αν είχε κερδίσει στις πρόσφατες εκλογές η προστατευόμενή του Χίλαρυ, η πολεμοχαρής Πρύτανης της παγκοσμιοποίησης και των αρπακτικών του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Όμως, προς μεγάλη θλίψη της Lady Gaga (!), της Wall Street,της πολεμικής βιομηχανίας, των διεφθαρμένων ΜΜΕ, του διεθνούς κατεστημένου που οργίασε υπέρ της, η Χίλαρυ έχασε. 

Μαζί της απέδρασε και η όποια αισιοδοξία μπορεί να δημιουργούσε για τη χώρα μας η εδώ επίσκεψή του Μπαράκ, έστω και στο τέλος της προεδρικής του θητείας. Δυστυχώς για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπ ως και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ και λοιπων φτωχών συγγενών της μνημονιακής Βουλής,που επένδυσαν ατυχώς υπέρμετρα στο δίδυμο Κλίντον-Ομπάμα, αλλά ατυχώς και για τη χώρα μας γενικότερα, η επίσκεψη Ομπάμα δεν έχει παρά απλό τουριστικό χαρακτήρα, που μάλιστα στοίχισε πανάκριβα στους Αμερικάνους και Έλληνες φορολογούμενους. μαζί με το τέλος του τουριστικού χαρακτήρα επίσκεψης του Παράκ Ομπάμα στην Ελλάδα,ηχηροί είναι οι τριγμοί στα θεμ'έλια της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμαις Νέας Τάξης που οι Κλίντον Ομπάμα προωώθησαν με συνέπεια.

Ας ελπίσουμε ότι, ο νέος Πλανητάρχης Ντ. Τράμπ δε θα δει ή θα αντιπαρέλθει τις ειρωνικές, ευτελείς και αγενείς επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον του προεκλογικά, οι "πανέξυπνοι" επικεφαλείς της μνημονιακής κυβέρνησης και μνημονιακής αντιπολίτευσης στο αφασικό συστημικό καθεστώς που έχει καταλάβει την εξουσία στη χώρα μας. Αν τις δεις και τις λάβει υ' όψη τόσο το χειρότερο για  αυτούς αλλά όχι για την Ελλάδα