Δημήτρης Βάρος

Κόβεται ο Επιτάφιος του Θουκιδίδη από την εθνομηδενιστική συμμορία Φίλη

24/12/2015 - 12:00

Τη δουλειά ήρθαν να αποτελειώσουν τώρα οι μασκαρεμένοι αριστεροί εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζοντας ένα άλλο κρυφό μνημόνιο που δεν έχει να κάνει με αρπαγή περιουσιών και κεκτημένων αλλά με τη λοβοτομή των Ελλήνων. «Στη φωτιά τα χαρτιά και τα βιβλία κι η τιμή της πατρίδας στα σκουπίδια» (Ρίτσος).

Πατριώτες και λαδοπόντικες

20/12/2015 - 11:00

Κόντευε να βάλει τα κλάματα η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας για την προοπτική να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία και να αφήσει μόνες τους τη Γερμανία και τη Γαλλία στη διεκδίκηση της ηγεμονίας του 4ου Ράϊχ. Ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να κρύψει τη χαρά της που επιτέλους θα μένει μόνη με τον πατάτα τον Ολάντ που είναι του χεριού της.
«Θα λυπηθώ, είπε, αν συμβεί αυτό αλλά όμως δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών».

Λαός πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος

14/12/2015 - 11:15

Μας χτυπάει την πόρτα κάποιος. Του ανοίγουμε και μας λέει πως είναι γιος του θεού. Τον βάζουμε στο σπίτι σας, τον ταΐζουμε και τον κοιμίζουμε στο καλύτερο δωμάτιο. Την άλλη μέρα φεύγει και λίγο αργότερα διαπιστώνουμε έντρομοι πως μας έκλεψε λεφτά και κοσμήματα. Ποιος φταίει γι αυτό; Ο θεός; «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις» έλεγε ο Τσαρούχης. Μια φράση που όλοι έχουμε δανειστεί στον γραπτό ή στον προφορικό μας λόγο. Και μάλιστα άπειρες φορές επειδή οι απατεώνες στη χώρα μας περισσεύουν. Από τον κομπογιαννίτη που παριστάνει το γιατρό μέχρι τον πολιτικό που παριστάνει τον αριστερό.

Τα ροζ χριστιανόπουλα που φροντίζουν φτωχούς και αδυνάτους, τους οποίους είτε τους κατασκευάζουμε, είτε τους εισάγουμε.

08/12/2015 - 14:45

Μόνο στη Χίο και μόνο τους τελευταίους 8 μήνες επαγγελματίες στον τομέα της σίτισης διέθεσαν για τους χιλιάδες μετανάστες και τους ελάχιστους πρόσφυγες προϊόντα τους αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης -μην το ξεχνάμε- και σε εποχή που οι εφορίες και οι τράπεζες τους έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό.

Το μήλο και ο Τσε Γκεβάρα

04/12/2015 - 11:15

Όσο η ένταση των μέτρων φτωχοποίησης του λαού και ξεπουλήματος της χώρας αυξάνει, τόσο φθίνουν οι αντιδράσεις. -Αυτή είναι η αλήθεια κι ας πονάει.Ποιος φταίει γι αυτό; Οι ελάχιστοι πολιτικοί σχηματισμοί που απόμειναν να είναι αντίθετοι στα μνημόνια και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τη λαϊκή οργή. -Αυτή είναι η αλήθεια κι ας καίει. Την Πέμτη 3/12 είχαμε άλλη μια 24ωρη «γενική απεργία». Η 20η από την αποφράδα ημέρα του Καστελόριζου; Η 30η ή μήπως η 40η;

Η κληρονομιά των Ελλήνων

03/12/2015 - 13:15

Από τους προγόνους μας δεν κληρονομήσαμε μόνο αυτή την πανέμορφη χώρα που σήμερα την εκχωρούμε στους ξένους γοητευμένοι από τα λαμπυρίζοντα ευρώ που μας δείχνουν… Δεν κληρονομήσαμε μόνο μια γλώσσα με αναρίθμητες αρετές, μητέρα ουσιαστικά όλων των σύγχρονων γλωσσών της δύσης, την οποία κακοποιούμε βάναυσα και συστηματικά με εντολές του υπουργείου «παιδείας»…

Καραβάν σαράι

01/12/2015 - 18:45

Έμπλεο υπερηφάνειας το καραβάνι του Τσίπρα οδηγεί τη χώρα στα βάθη της ερήμου. Οι βεδουίνοι και οι μουλάδες του τραγουδούν «άνθησε στο φως της ευτυχίας… άνθησε, γερμανική πατρίδα…», αδιαφορώντας πλήρως για τα σκυλιά, δηλαδή τους Έλληνες (μηδέ των ψηφοφόρων τους εξαιρουμένων) που ουρλιάζουν.Αυτή την ειδυλλιακή εικόνα ζωγράφισε σήμερα ο πρωθυπουργός μας μιλώντας στην Κ.Ο. των νομάδων του, με τη χρήση μιας αραβικής παροιμίας: «Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά».

Όλοι μαζί θα σκοτώσουμε την Ελλάδα;

01/12/2015 - 15:00

Ας υποθέσουμε πως κάνετε ένα κόμμα με κύριο στόχο της πολιτικής σας την Τουρκία. «Θα τους κάνω, θα τους δείξω, τους έτσι, τους μπήξε, τους δείξε» κλπ. Κερδίζετε τις εκλογές, ορκίζετε την κυβέρνησή σας κι αμέσως πηγαίνετε στον Ερντογάν και του ζητάτε προσωπικό μπαξίσι δύο-τρεις εκατοντάδες εκατομμύρια για να του παραδώσετε τη χώρα. Και το κάνετε!Ποιος θα σας σταματήσει; Ο πρόεδρος της δημοκρατίας; Δεν έχει τέτοιες εξουσίες.

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή ούτως ή άλλως

19/11/2015 - 22:00

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή ούτως ή άλλως. Με χρέος που πλησιάζει τα 400 δισ. και θα τα ξεπεράσει, με ύφεση που λειτουργεί πια σαν διαστημική μαύρη τρύπα με την Ελλάδα παγιδευμένη στη βαρύτητά της και με ένα ΑΕΠ που καταγράφει απώλειες κάθε χρόνο, σωτηρία εντός του ευρώ δεν υπάρχει. Όσο και να φορολογήσεις τους πολίτες κύριε Χάροντα υπουργέ των Οικονομικών, φτάνει κάποτε η στιγμή του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»…

Είμαστε όλοι γαλοπούλες

17/11/2015 - 21:15

«Είμαστε όλοι Γάλλοι». Τόσο απλό. Όπως απλό είναι το «είμαστε όλοι Γερμανοί», αφού εξυπηρετούμε θαυμάσια τα σχέδια του τέταρτου Ράιχ. Ή το «είμαστε όλοι Αμερικανοί» όταν αυτοί «εκδημοκρατίζουν» με βόμβες το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, το Αφγανιστάν...Το δύσκολο είναι να πούμε κάποια στιγμή πως «είμαστε όλοι Έλληνες», εννοώντας το. Είναι βαριά η φανέλα! Στην πραγματικότητα είμαστε όλοι γαλοπούλες έτοιμες προς σφαγήν, ενόψει Χριστουγέννων

Ισλανδία : οι τραπεζίτες στη φυλακή, αποζημίωση στους πολίτες.

06/11/2015 - 21:30

Οι τραπεζίτες στη φυλακή, αποζημίωση στους πολίτες.Αυτά συμβαίνουν σε σοβαρές χώρες όπου κυβερνουν πατριώτες και οι πολίτες έχουν κότσια:"Αρχικά η Ισλανδία έβαλε στη φυλακή τους διεφθαρμένους τραπεζίτες που είχαν άμεση ανάμειξη στην οικονομική κρίση του 2008. Τώρα κάθε Ισλανδός φορολογούμενος θα λάβει αποζημίωση για την πώληση μιας από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, της Íslandsbanki.

Τιμή Ελλάδος 120 δισ.

28/10/2015 - 18:15

Τι ακριβώς γιορτάζουμε σήμερα; Και ποιος ο λόγος εθνικής υπερηφάνειας;Μήπως γιατί το ’40 δεν αφήσαμε τους Ιταλούς να έρθουν και να βάλουν στο χέρι τη δημόσια περιουσία της χώρας και να λεηλατήσουν το βιός των κατοίκων της;Και προς τι καμαρώνουν οι ένστολοι στις παρελάσεις; Επειδή εδώ και 6 χρόνια χάσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία –που εννοείται ότι εγγυώνται- χωρίς αυτοί να ρίξουν ούτε μια πιστολιά;

Η ανάγκη για ένα Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο πέρα απο την αριστερά,το κέντρο,τη δεξιά

03/09/2015 - 13:45

Στον θεάρεστο καπιταλιστικό κόσμο, ο ρόλος των πολιτικών είναι ένας: Να εξαπατούν τον λαό τους ώστε να αποδέχεται ευχαρίστως μέτρα που είναι εις βάρος του και υπέρ του κεφαλαίου, θεωρώντας ότι αυτό είναι «καλό για την πατρίδα». Γι αυτό και οι πλέον «ψαγμένοι» έχουν την απόλυτη πεποίθηση πως αν οι εκλογές μπορούσαν στ’ αλήθεια να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες.

Τα αυγά είναι τετράγωνα

20/07/2015 - 16:00

Το 70% των Ελλήνων είναι μαζοχιστές. Το διακηρύσσει σήμερα «έγκυρη εφημερίδα» (όπως λέμε «έντιμος παπατζής»).

Τι πρέπει να κάνουμε, ΤΩΡΑ!

12/07/2015 - 13:00

Στον θεάρεστο καπιταλιστικό κόσμο, ο ρόλος των πολιτικών είναι ένας: Να εξαπατούν τον λαό τους ώστε να αποδέχεται ευχαρίστως μέτρα που είναι εις βάρος του και υπέρ του κεφαλαίου, θεωρώντας ότι αυτό είναι «καλό για την πατρίδα». Γι αυτό και οι πλέον «ψαγμένοι» έχουν την απόλυτη πεποίθηση πως αν οι εκλογές μπορούσαν στ’ αλήθεια να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες.

Ιταλοί: Πίσω στη λιρέτα τώρα!

15/10/2014 - 12:45

Απηύδησαν και οι Ιταλοί... Παρόλο που στη χώρα τους η καταστροφή από το ευρώ δεν συγκρίνεται (ακόμα) με αυτή που βιώνουμε στην Ελλάδα, το 58% των πολιτών της γειτονικής χώρας ζητά εδώ και τώρα επιστροφή στη λιρέτα.

Όταν την πατρίδα την έσωζαν Έλληνες

04/10/2014 - 14:00

Ο ελληνικός λαός δεν ζει μια τυχαία τραγωδία. Το κόλπο ήταν στημένο από την εποχή Σημίτη.Η χώρα μπούκωσε με «φτηνά» δάνεια για να κάνει ολυμπιακές φιέστες και φαραωνικά έργα τύπου Ρίο-Αντίρριο, ενώ ο κόσμος πιέζονταν ασφυκτικά από τα μέσα ενημέρωσης να πάρει δάνεια για σπίτι, επισκευές, αυτοκίνητο, κατανάλωση, ταξίδια, διακοπές.

Γιατί είμαστε τόσο ανεκτικοί;

05/09/2014 - 09:30

Η Ελλάδα σύντομα μπαίνει στον έκτο χρόνο της μνημονιακής υποτέλειας, έχοντας ήδη αποκτήσει χαρακτηριστικά ισοπεδωμένης από πόλεμο χώρας, όπου κανένα Σύνταγμα και κανείς νόμος δεν ισχύει. Μοιάζει να κυβερνάται από συμμορίες που λεηλατούν ασύστολα ένα φοβισμένο λαό.Ολοι οι Ευρωπαίοι συμφωνούν πως αν αντίστοιχα μέτρα παίρνονταν στις χώρες τους, θα είχαν απέναντί τους μια εξαιρετικά δύσκολα αντιμετωπίσιμη λαϊκή εξέγερση. Τι συμβαίνει και ο ελληνικός λαός δείχνει τόσο ανεκτικός;

Σελίδες

Subscribe to Δημήτρης Βάρος